pondělí 7. prosince 2015

Piškotová roláda s jahodami sypaná kokosem


 


6 vajíček
6 lžíc třtinového cukru
2 lžíce oleje
6 vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 mascarpone


Krém je z 1 mascarpone a rozmixovaných jahod s cukrem.Druhý kelímek mascarpone jsem nechala čistě bílý jen s cukrem, na vrchní potření.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a sníh z bílků.
Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme 10-12 minut na 200 stupňů.
Vychladlý piškot opatrně sundáme z pečícího papíru, potřeme krémem s jahodami a zavineme.
Zavinutou roláda nakonec potřeme bílým krémem a  posypeme strouhaným kokosem.

S láskou Home by Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat